Πληροφορίες

Πλεονεκτήματα

Αυξάνουμε κατακόρυφα το επίπεδο υγιεινής της εσωτερικής ατμόσφαιρας καθώς το σύστημα οδηγεί το μολυσμένο αέρα εκτός του χώρου μας, παρακρατώντας δε τα σωματίδια εντός του κάδου. Θεωρούμε οτι είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συστήματος απευθυνόμενο κυρίως σε ευπαθείς ομάδες που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα κτλ.

H ποιότητα της εσωτερικής ατμόσφαιρας είναι από 2 έως 5 φορές χειρότερη από την εξωτερική, και σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 100 φορές. Εκτιμάται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν το 90% του χρόνου τους σε κλειστούς χώρους.

Το 87% του πληθυσμού δεν γνωρίζει ότι η ποιότητα της ατμόσφαιρας εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη από την εξωτερική.

Oι έξι στις δέκα κατοικίες ή κτίρια θεωρούνται επικίνδυνα σε ό,τι αφορά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

Οι αλλεργίες και η ασθένεια του άσθματος αυξάνονται κατακόρυφα και έχουν επιπτώσεις στο 15% του συνολικού πληθυσμού.

Η σκόνη, η πιτυρίδα, τα μικρόβια, τα ακάρεα και άλλα σωματίδια που προκαλούν αλλεργίες αναγκάζουν εκατομμύρια κόσμο παγκοσμίως να ξοδεύουν το περισσότερο χρόνο τους σε κλειστούς χώρους, όπου βέβαια οι πιθανότητες αύξησης των αλλεργικών συμπτωμάτων είναι πολύ περισσότερες.

Κατοικίες στις οποίες υπάρχουν κατοικίδια ζώα, απαιτούν πολύ πιο σχολαστικό καθαρισμό.

Οι μικροοργανισμοί που κρύβονται πολύ καλά ιδίως μέσα σε χαλιά, μοκέτες και υφάσματα επίπλωσης, έχουν διάρκεια ζωής περίπου τέσσερις μήνες. Σε αυτό το διάστημα, γεννούν περίπου 300 αυγά, και τα περιττώματα τα οποία αφήνουν είναι σχεδόν 200 φορές το βάρος τους. Αυτή είναι και η αιτία των περισσότερων αλλεργιών που εμφανίζεται σε κλειστούς χώρους. Το μέγεθος τους είναι η ασπίδα προστασίας τους. Τρεις τέτοιοι οργανισμοί χωρούν στην τελεία αυτής της πρότασης. Με την κεντρική ηλεκτρική σκούπα της Sistemair όμως αυτοί οι μικροοργανισμοί αποβάλλονται από το χώρο σας.

Μείωση συμπτωμάτων

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η χρήση κεντρικής ηλεκτρικής σκούπας συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση κρίσεων άσθματος, αλλεργιών και άλλων ενοχλητικών συμπτωμάτων που πηγάζουν από την εισπνοή της εσωτερικής ατμόσφαιρας ενός χώρου.

Ρινικά: Έώς 47% : Ασθενείς που χρησιμοποιούν κεντρικό σύστημα καθαρισμού έχουν 47% μείωση των συμπτωμάτων τους, όπως ξηροστομία, συνάχι, φραγή ρινικής κοιλότητας και φταρνίσματος.

Μη ρινικά: Έως 48% :Μείωση συμπτωμάτων όπως δίψα, χαμηλή παραγωγικότητα, κούραση, ελλιπής πνευματική συγκέντρωση, κεφαλαλγίες.

Οφθαλμολογικά: Έώς 61%: Μείωση της συχνότητας φαγούρας, τσουξίματος και πρηξιμάτων.

Ομαλός Ύπνος: Έώς 44% : Μείωση συμπτωμάτων αϋπνίας, ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ανήσυχο ύπνο.